Wysłany: Pią 22 Kwi, 2005 Co sądzicie o grupie DEFEKT MUZGO? + ich działalność z Parą
Dlamnie jest to najleprza polska kapela punk rockowa.Jej teksty są świeże ..Morze macie jakieś materiały na temat tej grupy zdjęcia , fotki , cokolwiek date najbliższego koncertu jeżeli macie to piszczcie na mejla franz_mauer@op.pl
Nikodem15
Wysłany: Nie 24 Kwi, 2005
Bardzo stara kapela, na początku grali bardzo prosto, ale miało to swój niezaprzeczalny urok i klimat. Później zaczęli grać ciekawiej i lepiej technicznie (2 ostatnie płyty). Lubiem Defekta.
_________________ www.dr.hackenbush.vn.pl - oficjalna strona dotycząca zespołu Dr. Hackenbush, duetu Fred Standart & William Kox i innych przejawów działalności artystycznej Andrzeja "Zmory" Rdułtowskiego
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2005
nazik napisał/a:
A w ogóle to temat raczej tu nie pasuje
Spoko. Ja już gdzieś mam tutaj schowany Defekt chyba w "tematach przeterminowanych", bo był zakładany przy okazji wspomnień o "Zjednoczonej Europie". Coś tam się pomiksuje i jeszcze temat urośnie, ale poczekam co tu się wydaży przez najbliższy tydzień.
szymon
Wysłany: Wto 26 Kwi, 2005
Ja tam lubie sluchac defektu-podoba mi sie wokal siwego-muza jest dobra na wszelkie imprezki nie ma zadnych smutow w ich tekstach-a do tych co wypowiadaja sie ze defekt jest bee-napiszcie dlaczego tak uwazacie-znacie lepsze kapelki to napiszcie o nich i dajcie znac w jaki sposob zdobyc ich nagrania-ciekawe czemu Para nie stanal w ich obronie-bo grali tylko dla kasy-bo to jedno wielkie oszustwo komercyjne?Moze graja beznadziejna muze a moze stawiasz ich na rowni z sedesem?Ciekawi mnie twoje zdanie bo wiekszosc twych postow naprawde jest madra i przemyslana...
Wysłany: Wto 03 Maj, 2005
szymon napisał/a:
Ja tam lubie sluchac defektu-podoba mi sie wokal siwego-muza jest dobra na wszelkie imprezki nie ma zadnych smutow w ich tekstach-a do tych co wypowiadaja sie ze defekt jest bee-napiszcie dlaczego tak uwazacie-znacie lepsze kapelki to napiszcie o nich i dajcie znac w jaki sposob zdobyc ich nagrania-ciekawe czemu Para nie stanal w ich obronie-bo grali tylko dla kasy-bo to jedno wielkie oszustwo komercyjne?Moze graja beznadziejna muze a moze stawiasz ich na rowni z sedesem?Ciekawi mnie twoje zdanie bo wiekszosc twych postow naprawde jest madra i przemyslana...
Sedes Muzgó - Defekt Sedesu - wystarczy? I nie staję w niczyjej z wymienionych obronie, tak jak i nie atakuję. Jest dobrze jak jest i nie trzeba niczego zmieniać ani tymbardziej wyjaśniać.
defekt traktuje sentymentalnie.. jedna z pierwszych kapel punk-rockowych jaką słyszałem i w zasadzie to przez nich zacząłem lubić muzyke punk-rock.. pamiętam jak pogowaliśmy w podstawówce przy magnetofonie na przerwie słuchając ich muzy to były czasy a siwego traktuję naprawdę jako dobrego gitarzyste - może i technicznie prosto, ale co z tego?
prosze, było pytanie co sądzicie, odpowiedziałem w sposób najbliższy mojemu sercu. Nic nie poradze iż większośc sytuacji kiedy spotkałem sie z tą kapelą bądz jej członkami nie za przyjemnie wspominam.Dla mnei jest przykre iż takie coś powstało.
_________________ Boxing is like Christmas - it's better to give then to receive :O)
Wysłany: Śro 25 Maj, 2005
Słuchajcie - zastanawiam się, który band jest najbardziej uniwersalny, bo do tej pory zbluzgaliście już dokładnie wszystkie. Wyliczę tylko kilka, które pamiętam. Defekt be, Sedes be (rozumiem, że obie grupy mają sporo wspólnego), ale jeszcze Włochaty bardzo be, bo teksty do dupy i naiwne, Nauka o Gównie dla dzieci, zresztą Para Wino też, Włochaty to punki za duże pieniądze (rzekł kiedyś publicznie współpracownik Silvertonu), KSU sprzedali się na Vivie", na forum Moskwy jakiś były grajek Moskwy wyzywa "Gumę", że to żaden punk i Was wszystkich otumania, Dezerter dawno komercyjny, Bydzyński ześwirował, Psy Wojny nie potrafią grać, "Smalec" też sprzedany.........? To skąd się biorą ludzie na koncertach i komu sprzedają się nakłady płyt?
Bardzo stara kapela, na początku grali bardzo prosto, ale miało to swój niezaprzeczalny urok i klimat.
jak rozumiem pamietasz jego poczatki
_________________ bez liderow, bez wladz, bez klamstwa...
nc Gość
Wysłany: Śro 25 Maj, 2005
Para Wino napisał/a:
Słuchajcie - zastanawiam się, który band jest najbardziej uniwersalny, bo do tej pory zbluzgaliście już dokładnie wszystkie.
uniwersalny nie jest zaden. kwestia glownie gustu... a zdecydowana wiekszosc z wymienionych przez Ciebie kapel jest zjechana calkowicie slusznie. prezentuja (naogol) albo zenujacy poziom textowy i muzyczny prymitywizm/bezczelna wtornosc albo sie sprzedali/pojebalo ich. wiele kapel reaktywuje sie dla kasy ale reanimacja trupow wiele nie daje... a ludzie na koncerty przychodza, szczegolnie mlodsi ktorzy dopiero zaczynaja w tym wszystkim siedziec i maja malo krytyczne podejscie do sprawy albo starsi z sentymentu, albo tacy ktorzy kca sie poprostu pobawic i cala reszta ich jebie...
a ludzie na koncerty przychodza, szczegolnie mlodsi ktorzy dopiero zaczynaja w tym wszystkim siedziec i maja malo krytyczne podejscie do sprawy albo starsi z sentymentu, albo tacy ktorzy kca sie poprostu pobawic i cala reszta ich jebie...
Czyli wszyscy
_________________ shame on a nigga who try to run game on a nigga
wu buck wild with the trigger!
shame on a nigga who try to run game on a nigga
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum