PUNK FORUM » FAQ
» Statystyki
» Grupy
» Użytkownicy
» Szukaj
» Zaloguj
» Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
Popiera ktos z was PiS?
Autor Wiadomość
xkrzysiekx

Budyń napisał/a:
Tusk uwielbia jadać śniadanka z biskupami i wysyła partię co roku na rekolekcje Very Happy

no i co się dziwić? wszak to prawicowa partia i to w dodatku odwolująca się czesto do chrześijaństwa
Don't be their fuckin' toy

Stanzberg
Dead Press

xkrzysiekx napisał/a:
nigdy w zyciu nei skojarzyłbym PiS z radiem maryja
No, bez przesady, w końcu mają paru posłów ewidentnie "toruńskich".

Budyń

stan - tam chyba było dużo ironii, więc nie masz co tłumaczyć :)

xkrzysiekx napisał/a:
no i co się dziwić? wszak to prawicowa partia i to w dodatku odwolująca się czesto do chrześijaństwa

ja się nie dziwię temu, choć mnie to niekiedy wkurwia, chodzi mi o to, że PO związki z kościołem ma silne i włazi temuż w dupę bardzo widowiskowo nieraz, tymczasem równocześnie PO jest przeciwstawiana PiS, jako partia, która trzyma kościół na dystans (w odróżnieniu od ultrakatolickiego, radiomaryjnego PiS)

RŻNĄĆ Z KARABINKÓW!!!

Stanzberg
Dead Press

Budyń napisał/a:
stan - tam chyba było dużo ironii
He, he, znam już trochę xkrzyśkax i wiem doskonale, ale chcę wyedukować społeczeństwo rzadko używające emotki " ;) ".
;)

punka

Nie wiedziałam o takiej religijności PO szczerze mówiąc-bo nigdy prokościelna propaganda do mnie od strony tej partii nie dotarła, tymczasem PiS wręcz agresywnie, widowiskowo i niesmacznie popierał kościół i Rydzyka stawiając ta instytucje na świeczniku i wprowadzając głupie przepisy podporządkowane interesom kościoła i jego ideologii.Np. zaakceptowanie projektu ,,Zero tolerancji".
Budyń napisał/a:
PO jest przeciwstawiana PiS, jako partia, która trzyma kościół na dystans (w odróżnieniu od ultrakatolickiego, radiomaryjnego PiS)

dobrze to ująłeś

Ryszard

Raczej podałbym przykład fundowania budowy świątyni opatrzności bożej.

xkrzysiekx

Stanzberg napisał/a:
Budyń napisał/a:
stan - tam chyba było dużo ironii
He, he, znam już trochę xkrzyśkax i wiem doskonale, ale chcę wyedukować społeczeństwo rzadko używające emotki " ;) ".
;)

w tym wypadku budyn mial racje, ale coz - nie kazdy potrafi odczytac ironie, jesli wystepuje ona bez towarzystwa emotek
Don't be their fuckin' toy

Dev
pink queen

wydaje mi sie, ze i Stanzberg odczytał tę ironię,nadmieniając, że jednak lepiej byłby z emotą, bo dla wszystkich byłoby bardziej czytelne. tak wywnioskowałam z obu wypowiedzi.

wt - wole PO
Hey little sister who's the one you want?
Hey little sister shot gun!

Stanzberg
Dead Press

punka napisał/a:
PiS wręcz agresywnie, widowiskowo i niesmacznie popierał kościół i Rydzyka stawiając ta instytucje na świeczniku i wprowadzając głupie przepisy podporządkowane interesom kościoła i jego ideologii.
Tak właśnie widzi to pan Adam i wszyscy na lewo od niego, a Ty widzę, spoglądasz na świat przez jego okulary.
Nigdy nie byłem, nie jestem, i zapewne nie będę zwolennikiem PiS, ale z czystej złośliwości zapytam: jakie to przepisy podporządkowane interesom Kościoła wprowadził rząd PiS, oraz co to jest: ideologia Kościoła?

Devo napisał/a:
Stanzberg odczytał tę ironię,nadmieniając, że jednak lepiej byłby z emotą, bo dla wszystkich byłoby bardziej czytelne.
Tak, właśnie tak było.
Dodajmy, że będę tak robił dalej, bo.... po prostu będę. :D

Budyń

Stanzberg napisał/a:
jakie to przepisy podporządkowane interesom Kościoła wprowadził rząd PiS, oraz co to jest: ideologia Kościoła?

heh, przypomina mi się, jak jeszcze przed wyborami 2005 koleżanka neopogan i antypis w jednym tłumaczyła mi, że jak PiS wygra wybory, zdelegalizuje wszystkie wyznania oprócz katolicyzmu, ma to nawet w swoim programie wyborczym. I kurwa uwierzyłem, głosowałem na PiS i teraz się czuję oszukany, bo nie zdelegalizowali innych wyznań
na wszelki wypadek: :wink: :wink: :wink:

RŻNĄĆ Z KARABINKÓW!!!

Stanzberg
Dead Press

Raz mój kumpel przyznał się do głosowania na PiS w samym środku karczemnej libacji i musiałem go ratować przed linczem.
Odwracając uwagę tłumu hailowaniem. 8)

Budyń

ha, Ty jesteś lepszy cwaniak - chcesz po prostu, żebym zaczął Cię na karczemne libacje zabierać :) ale ja piję w sprawdzonym towarzystwie, gdzie taka deklaracja jakiegoś wielkiego wrażenia nie robi :arrow: PDK & KMWTW united & win !

RŻNĄĆ Z KARABINKÓW!!!

Ryszard

Cytat:
Nigdy nie byłem, nie jestem, i zapewne nie będę zwolennikiem PiS, ale z czystej złośliwości zapytam: jakie to przepisy podporządkowane interesom Kościoła wprowadził rząd PiS, oraz co to jest: ideologia Kościoła?

Na myśl przychodzi mi tylko świątynia opatrzności bożej. Zgadzam się z tobą, ale wydaje mi się, że punce mogło chodzić o powoływanie się na wartości chrześcijańskie (skądinąd zwykle słuszne) w celu usprawiedliwienia pewnych swoich politycznych, zbyt często nieczystych, posunięć. Posunięć które zwykle niewiele mają z takimi wartościami wspólnego (pomówienia, nieczysta gra polityczna, ataki poniżej pasa, matactwa, buractwa etc.). I z tego też wynika jedna z najgorszych cech PiSu - obłuda.

Stanzberg
Dead Press

Budyń napisał/a:
piję w sprawdzonym towarzystwie, gdzie taka deklaracja jakiegoś wielkiego wrażenia nie robi
He, he, no właśnie: a ja wolę, jak coś się dzieje, dlatego chadzam po skłotach i śmieję się niebezpieczeństwu w twarz. 8)

Ryszard: pewnie do jakiegoś stopnia masz rację, ale z tym:
Cytat:
jedna z najgorszych cech PiSu - obłuda.
się nie zgodzę.
PiS nie jest obłudny w większym stopniu niż SLD, PD czy PO. To jest po prostu sposób działania polityków i tyle.

Bejb

Ryszard napisał/a:
nie wietrzą wszędzie spisku, agentury i układu

To ja się pytam. Czy w PRLu ludzie donosili? Donosili! Była SB? Była! Ktoś ją rozwiązał? Nie, przefarbowano ich na policję, WSI lub sami zmienili munderek na medialny... (Jak zakładano np. Polsat? Jak tworzono "nowy" wywiad?)
Poza tym korupcja nie istnieje, nikt nie daje, nikt nie bierze... Policja siedzi sobie w komisariatach (po uprzednim wyrobieniu limitów), bo przestępczości nie ma. Mafia istnieje, ale tylko na filmach. Państwo wprawdzie krępuje ludzi, ale tylko i wyłącznie dla ich dobra. Itd. itp.
Ryszard napisał/a:
zajmują się (powoli bo powoli) reformowaniem istotnych spraw.

Kto, gdzie, kiedy?
Ryszard napisał/a:
I z tego też wynika jedna z najgorszych cech PiSu - obłuda.

Hahaha, a PO nie jest obłudne? Każda partia jest obłudna, bo władza dostaje się w ręce tego, kto najszersze grupy społeczne omami.
Co można teraz zauważyc: o PiSie media huczą cały czas, tymczasem o posunięciach rządu ani mru mru, jeśli już to krótkie notatki. Mi to przypomina propagandę systemów totalitarnych... rząd cacy, opozycja... :roll:

PiS jest taki sam jak Platforma. Obie obłudne partie wodzowskie, obie "prawicowe" a socjalistyczne. Obie mają strategiczne zaplecze finansowe. PiSowi jednak zależało na likwidacji korupcji - i w zwalczaniu jej zaatakowali za dużo kręgów na raz. Jakby kolejne grupy zawodowe "czyścili" po kolei, a nie wszystkie na raz to by nie było takiego szumu medialnego. Ale gdy zaatakowali wszystkich - wszyscy ich zaatakowali.

punka

Ryszard napisał/a:
Raczej podałbym przykład fundowania budowy świątyni opatrzności bożej.

masz racje, ale wtedy akurat inny przykład wpadł mi do głowy :wink:
Stanzberg napisał/a:
Tak właśnie widzi to pan Adam

jaki Adam?nawet nie wiem o kim mówisz
Stanzberg napisał/a:
spoglądasz na świat przez jego okulary.

przez swoje własne Stan-po prostu PIS mnie wpieniało na każdym kroku, a PO nie-najprościej ujmując
Stanzberg napisał/a:
jakie to przepisy podporządkowane interesom Kościoła wprowadził rząd PiS

Ryszard napisał/a:
przykład fundowania budowy świątyni opatrzności bożej.

jak również finansowanie szkoły ojca Rydzyka, a nie przyznanie kasy WOSP-faktycznie-to nie są przepisy, tylko przykłady prokościelnych działań-źle sie wyraziłam-nie siedzę na tyle w polityce, żeby znać sprawy dokładnie, wiec przepisów nie przytoczę, ale nie wątpię, ze takowe były-taka polityka musiała zaowocować przepisami, które pozwoliły na takie działania
Stanzberg napisał/a:
co to jest: ideologia Kościoła?

znów nieścisłe sformułowanie :roll: chodziło mi o ten aspekt ideologii Kościoła, którym jest nietolerancja dla innych postaw niż katolicka oraz hipokryzja-sprawowanie rządów wg ,,jedynie słusznej" religii
Ryszard napisał/a:
wydaje mi się, że punce mogło chodzić o powoływanie się na wartości chrześcijańskie (skądinąd zwykle słuszne) w celu usprawiedliwienia pewnych swoich politycznych, zbyt często nieczystych, posunięć. Posunięć które zwykle niewiele mają z takimi wartościami wspólnego (pomówienia, nieczysta gra polityczna, ataki poniżej pasa, matactwa, buractwa etc.). I z tego też wynika jedna z najgorszych cech PiSu - obłuda.

tez-to były iście Radiomaryjne rządy-czyli w kształcie fanatyzmu

Budyń

co do świątyni oipatrzności to pieniadze przyznawał jej zawsze sejm w głosowaniu, przykładowo w roku 2007 za przyznaniem na budowę 40 mln zł było 329 posłów. Niestety nie mogę znaleść dokłądnej rozpiski, kto jak głosował, jednak zakładając, ze przeciw był cały klub SLD, wychodzi, że za kasą na świątynię głosowały zgodnie zarówno PiS jak i PO .

Gdy sejm podejmował uchwałę o budowie świątyni, zarówno PiS, jak i PO jeszcze nie istniały, jednak zasiadała w nim AWS, z której wywodzą się politycy obu partii. Nikt z AWS nie głosował przeciw uchwale, za było 163 posłów, w tym (z postaci liczących się dziś w PO Jerzy Buzek, Stefan Niesiołowski, Bronisław Komorowski, Konstanty Miodowicz)

Tak więc w sprawie świątyni politycy obu partii szli i idą razem, łeb w łeb.

Jako ciekawostkę można podać, ze w 1998 za uchwałą w sprawie budowy głosowało również 11 posłów SLD.

RŻNĄĆ Z KARABINKÓW!!!

punka

tylko, ze za rządów PIS ten fakt jakoś rzucił sie w oczy-o historii tej fundacji nie wiedziałam-obczajony jesteś :wink: I co wychodzi na to co zawsze: wszyscy politycy to chuje i kropka.Aczkolwiek PIS wybitny byl w tej chujozie

Bejb

punka napisał/a:
tylko, ze za rządów PIS ten fakt jakoś rzucił sie w oczy (...) Aczkolwiek PIS wybitny byl w tej chujozie

Jak to ktoś powiedział dawno, dawno temu: "Nie oglądaj telewizji bo będziesz miec w głowie glizdy"

A, już wiem, to Smoleń powiedział :P

Ryszard

Bejb napisał/a:
To ja się pytam. Czy w PRLu ludzie donosili? Donosili! Była SB? Była! Ktoś ją rozwiązał? Nie, przefarbowano ich na policję, WSI lub sami zmienili munderek na medialny... (Jak zakładano np. Polsat? Jak tworzono "nowy" wywiad?)
Poza tym korupcja nie istnieje, nikt nie daje, nikt nie bierze... Policja siedzi sobie w komisariatach (po uprzednim wyrobieniu limitów), bo przestępczości nie ma. Mafia istnieje, ale tylko na filmach. Państwo wprawdzie krępuje ludzi, ale tylko i wyłącznie dla ich dobra. Itd. itp.

Ależ czy ja gdziekolwiek mówię że jest inaczej?! Rzecz w tym, że PiS skupia się głównie na lustracji i "żarciu padliny poprzedniego systemu". I wszystko byłoby pięknie gdyby to nie działo się po 18 latach, lecz szybko zmianie ustroju (jak w NRD chociażby - tam lustrację załatwiono całą za jednym zamachem i nie pierdolą się z tym do dziś). Moim zdaniem na takie cyrki jest już dużo za późno i choć nie popieram donoszenia i reszty to nie widzę sensu rozliczania ludzi za czyny które czynili w legalnym państwie i dla legalnych służb - to jest kwestia moralności a nie zbrodni i kary.
PiS nie wprowadził reform które rozwiązywałyby problem przestępczości ani mafii (fiasko sądów 24godzinnych, kilka afer jak np. ta z doktorem G., upolitycznione CBA).

Bejb napisał/a:

Kto, gdzie, kiedy? (o zmianach)

Projekt abolicji podatkowej, rozwiązanie kryzysu z celnikami, polepszenie stosunków z zagranicą, Traktat Reformujący. Masz jednak rację, że w kwestiach gospodarczych niewiele się zmieniło.

Bejb napisał/a:

ahaha, a PO nie jest obłudne? Każda partia jest obłudna, bo władza dostaje się w ręce tego, kto najszersze grupy społeczne omami.

Nie napisałem, że któraś z partii nie jest obłudna, lecz to, że PiS wybitnie w tej kwestii przoduje. Moim zdaniem przynajmniej, bo to sprawa dosyć subiektywna.

Bejb napisał/a:

Mi to przypomina propagandę systemów totalitarnych

Mi bardziej przypominało system totalitarny umieszczenie Koteckiej w TVP, przejęcie KRRiT i uruchomienie policji politycznej (zwaną także CBA).

Bejb napisał/a:

PiS jest taki sam jak Platforma.

eee... nie?

Nie jestem jakimś fanem PO ale to najmniejsze zło sposród partii, które cokolwiek się liczą.

Stanzberg
Dead Press

punka napisał/a:
Stanzberg napisał/a:
jakie to przepisy podporządkowane interesom Kościoła wprowadził rząd PiS

Ryszard napisał/a:
przykład fundowania budowy świątyni opatrzności bożej.

jak również finansowanie szkoły ojca Rydzyka, a nie przyznanie kasy WOSP-faktycznie-to nie są przepisy, tylko przykłady prokościelnych działań-źle sie wyraziłam-nie siedzę na tyle w polityce, żeby znać sprawy dokładnie, wiec przepisów nie przytoczę, ale nie wątpię, ze takowe były-taka polityka musiała zaowocować przepisami, które pozwoliły na takie działania
Chyba należy się małe wprowadzenie historyczne. Jeśli uważacie przykład budowy Świątyni Opatrzności Bożej, za akt wspierania Kościoła, to wybaczcie, ale się nie zgodzę. Pośrednio tak jest, ale wyłącznie pośrednio.

Do budowy w Warszawie Świątyni Opatrzności zobowiązał się naród (naród, poprzez Sejm- Czteroletni, dodajmy), jako dziękczynienie za Konstytucję 3 maja. Jak wiemy, były to czasy, kiedy sprawy Kościoła jako przewodnika narodu, i Matki Bożej jako Regina Poloniae były traktowane znacznie bardziej serio niż dziś.
Jak wiadomo, rozbiory i wojny udaremniły te plany, jednak zobowiązanie pozostało.

I dlatego uważam, że jest rzeczą piękną i chwalebną, żeby Sejm RP budowę tej świątyni dokończył, nawiązując do najświetniejszych kart historii Polski, nawet jeśli ja, jako skończony ateista i punk as fuck nigdy nie przekroczę jej progu inaczej, niż jako turysta. A i to: rzecz niepewna.

Nie jest to wspieranie Kościoła w sensie stricte, a wypełnienie ślubowania sprzed dwustu lat - tak to trzeba odczytywać.

Piszczyk

Wysłany: Nie 06 Kwi, 2008   

Ryszard napisał/a:
nie widzę sensu rozliczania ludzi za czyny które czynili w legalnym państwie i dla legalnych służb

PRL legalnym państwem? Radzę poczytać o Jałcie, sfałszowanych wyborach w 1947 roku oraz o metodach krzewienia "demokracji" przez NKWD.

Ryszard

To, że wybory są sfałszowane delegalizuje państwo? Działanie policji politycznej delegalizuje państwo? Oczywiście, że nie; jakkolwiek są to posunięcia godne potępienia, nie świadczą o braku legalności kraju jako takiego.

Stan, masz całkowitą rację, jednak oprócz ślubowań sprzed 200 lat parlament jest ograniczony przez Konstytucję. Nie będę opisywał dokładnie, bo zrobił to już Paweł Borecki (Doktor, asystent w Katedrze Prawa Wyznaniowego Uniwersytetu Warszawskiego. Specjalność naukowa: prawo wyznaniowe. Autor artykułów i książek z zakresu prawa wyznaniowego) w artykule na racjonalista.pl http://reshumana.racjonalista.pl/kk.php/s,4653

r27

Wysłany: Nie 06 Kwi, 2008   

Cytat:
polepszenie stosunków z zagranicą, Traktat Reformujący

hehe zapomniałeś KTO był przy władzy w trakcie szczytu lizbońskiego?

a co do tego "polepszebia stosunków" to cały czas mi jest trudno uwierzyć że tak wiele osób w tym kraju daje się prowadzić jak dzieci za nos przez 2-3 gazety i 2 prywatne stacje TV

ps. głosowałem na koalicje LPR/UPR

Ryszard

r27 napisał/a:
hehe zapomniałeś KTO był przy władzy w trakcie szczytu lizbońskiego?

hehe, zapomniałeś KTO był przeciw w parlamencie?

Tak trudno mi uwierzyć, że niektórzy dają się wodzić za nos przez Najwyższy Czas.

Odpowiedz do tematu