PUNK FORUM
Forum Punkowe

Inne - Co ostatnio zawładnęło Waszymi głośnikami?

xkrzysiekx - Wto 24 Lut, 2009

o apolityczności juz był ;) nie bylo chyba o polskim 'apolitycnzym oju" :D
Biały - Wto 24 Lut, 2009

masz na myśli Sztorm 68 czy The Gits? ;)
Mecenas - Wto 24 Lut, 2009

o nadsacie nic nie wiem więc z mojej strony koniec :|
Ryszard - Wto 24 Lut, 2009

Nie no, panowie, przecież nie można traktować poważnie kapeli która miała się pierwotnie nazywać Al Bundy... :shock:
Biały - Wto 24 Lut, 2009

Sex Bomba ;)
Stanzberg - Śro 25 Lut, 2009

No Means No.
Mecenas - Śro 25 Lut, 2009

Irydion
xkrzysiekx - Śro 25 Lut, 2009

Kylesa "Static Tensions" - nowa płyta tych lubiących stoner rock hardkorpanków. nadal mnie nie kopie tak jak "to walk a middle course", ale sie powoli przekonuje do tego albumu
Stanzberg - Śro 25 Lut, 2009

Big A little A bounce in B
System want to get you, but it won't get me

- Crass. 8)

Dev - Śro 25 Lut, 2009

doa - sth better change
supcio!

Biały - Czw 26 Lut, 2009

ignite.
Zwierz@k - Czw 26 Lut, 2009

Biały napisał/a:
ignite

bardzo dobry pomysl!
zapuszczam.

Stanzberg - Czw 26 Lut, 2009

Dzisiaj tylko BdK.
Zwierz@k - Czw 26 Lut, 2009

"wypierda laj laj laj laj" :P :P :P :P
Mecenas - Czw 26 Lut, 2009

na majspejsie snafu było cos co się nazywa nerve against, fajowe :faja:
Foxy 68 - Czw 26 Lut, 2009

Warsaw Pakt
Kaczma - Czw 26 Lut, 2009

DUMBS DUMBS DUMBS :!: :!: :!:
Astiv - Sob 28 Lut, 2009

dorwałem się do nowej Armii !!!
zajebista płyta... daje kopa :)

xkrzysiekx - Sob 28 Lut, 2009

Motor Breath - motorhead na dibicie :>
Mecenas - Sob 28 Lut, 2009

ściągniete z batkejwa
Cytat:
Chyba trzeba zmienić trochę zasady panujące w tym temacie...
Proszę o dodawanie jakiegoś infa nt. tego co słuchacie np. wasza opinia o wykonawcy, albumie, dlaczego akurat dany kawałek itp. ...

co wy na to??

xkrzysiekx - Sob 28 Lut, 2009

bardzo dobry pomysl. zreszta wielu tak tu czyni - co jest swietne zwlaszcza jesli sie slucha mneij oczywistych kapel (od `77 z Malezji po chiński crust)
magdalenik - Sob 28 Lut, 2009

Mecenas napisał/a:
co wy na to??

popieram.
------------------

atari teenage riot

kocham za energie.motywuje mnie do dzialania.gdy nic mi sie nie chce wystarczy mi atari.. a szczegolnie "rebel warrior" i mam ochote skakac po scianach :P

Ryszard - Sob 28 Lut, 2009

U mnie ponownie Perkele.
Kurczę, dopiero niedawno ich odkryłem i mogę śmiało powiedzieć, że to taki oi! który lubię najbardziej, nie surowy jak ryba ale też bez fajerwerków technicznych. Kawał dobrej, solidnej, ciekawej muzyki ze świetnymi, naprawdę świetnymi tekstami, w dodatku śpiewanymi w taki sposób, że rozumiem bez czytania w sieci. W dodatku podoba mi się podejście: tak jak większość polskich reprezentantów pierdoli że "oi zwycięży" albo jakimi to nie są złymi huliganami, tak oni odchodzą od prymitywnego nihilizmu i hedonizmu, manifestując w bardzo wdzięczny sposób najważniejsze dla nich sprawy. Chodzi tu zarówno o 'a shame i got is a pride today' ale także o kilka pozostałych kawałków - zwłaszcza szacunek za przesłanie 'Loser' oraz taki rodzaj patriotyzmu zarówno klasowego jak i pochodzenia, który mi odpowiada i który toleruję ('lokalizm', a przy tym brak ksenofobii).
Jak na razie najlepiej oceniany przeze mnie zespół z Oi!.

Mecenas - Nie 01 Mar, 2009

Cytat:
atari teenage riot

po pietnastu minutach boli mnie glowa i chce mi się rzygąć, nawet jesli jestem trzeźwy jak świnia

własnie wróciłem z koncertu ausgang
coś pieknego, muzyka niemal hipnotyzująca
wokal zarazał entuzjazmem, a sekcja rytmiczna oszałamiała tempem
kurwa szkoda że nie grają tak na płytach :|

xkrzysiekx - Nie 01 Mar, 2009

Ryszard napisał/a:
U mnie ponownie Perkele.
Kurczę, dopiero niedawno ich odkryłem i mogę śmiało powiedzieć, że to taki oi! który lubię najbardziej, nie surowy jak ryba ale też bez fajerwerków technicznych. Kawał dobrej, solidnej, ciekawej muzyki ze świetnymi, naprawdę świetnymi tekstami, w dodatku śpiewanymi w taki sposób, że rozumiem bez czytania w sieci. W dodatku podoba mi się podejście: tak jak większość polskich reprezentantów pierdoli że "oi zwycięży" albo jakimi to nie są złymi huliganami, tak oni odchodzą od prymitywnego nihilizmu i hedonizmu, manifestując w bardzo wdzięczny sposób najważniejsze dla nich sprawy. Chodzi tu zarówno o 'a shame i got is a pride today' ale także o kilka pozostałych kawałków - zwłaszcza szacunek za przesłanie 'Loser' oraz taki rodzaj patriotyzmu zarówno klasowego jak i pochodzenia, który mi odpowiada i który toleruję ('lokalizm', a przy tym brak ksenofobii).
Jak na razie najlepiej oceniany przeze mnie zespół z Oi!.

nie tylko Ty masz takie odczucia;)

split Against Empire/Iskra - co tu duzo mowic, obie kapele graja ciezkiego metalicznego crusta, w przypadku Iskry dodatkowo z wpływami blacku (oni sami nazwali to "blackened crust"). to nie zadna epka, wiec calosc nie trwa 15 minut - i dobrze, bo kompozycje sa długie i rozbudowane. to stara szkoła crusta, z okazjonalnym tylko d-beat napierdolem, raczej klimatyczna i cieżka muza - dla wszystkich tych któzy keidykolwiek jarali się Amebix, Hellbastard czy Deviated Instinct