|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Para Wino - Nieczytelne, bądź niezrozumiałe teksty Pary Wino
Para Wino - Czw 18 Lis, 2010
„Pomnik Królewny” słowa: D. „Para” Paraszczuk
1. budzi słońce miasto polskie
rany boskie! to dzień się zaczyna
podle świta nie w porę, dręczy ciała zmęczone
do roboty głupców gna
patrz na słońce, takie polskie
jeszcze kaca ma i ciągle nadzieję
po nim wichry i burze leją na polskie róże
dogorywa polski kwiat
2. tu leniwa, chłodna zima
zaraziła się, chociaż cnotliwa
gniją liście z jesieni, stado polskich jeleni
ryczy nocą i za dnia
Wisła tonie – polskim gnojem
przesiąknęła kra – umiera na wodzie
zdycha życie a nad nim skoczną „polkę” zagrali
Wisła gnojem sięga dna
SnEeZ - Nie 20 Mar, 2011
Para mam takie pytanie. Jak to leci w '' Jest źle'' na początku w II zwrotce. tego nie czaje. z góry dziękówa
Para Wino - Pon 28 Mar, 2011
"jeden złodziej się przywitał, drugi poznał mnie na "lipach""
Sindo - Pon 28 Mar, 2011
oi Para Para. nawet nie znasz dobrze swoich piosnek.'jeden zlodziej sie przywital. poznal kiedys mnie na lipach... drugi to mowil ze to zarty ale wydaje mi sie ze chodzilo o tekst ktory jest wczesniej
'... uzywany i gaz rure mialem w domu
Slayer - Wto 29 Mar, 2011
Wziąłem rympał używany
Para Wino - Wto 29 Mar, 2011
"u sąsiada awantura
u sąsiada krew się leje
wpadli z innej kamienicy
wyglądali jak złodzieje
wziąłem rympał używany
i gazrurę miałem w domu
wpadłem z kumplem do sąsiada
zajebałem byle komu
jeden złodziej się przywitał
poznał kiedyś mnie na "lipach"
drugi mówi że to żarty
że ograli zgreda w karty
morał z tego myślę taki
tu nie trzeba było draki
tu nie trzeba lać rympałem
tylko zgodnie lać gorzałę
jest źle"
z repertuaru the Exploited polskie słowa "Para" (1993)
grawitus - Sob 03 Wrz, 2011
Witam, ja z kolei nie mogę się "dosłuchać" co Para śpiewa na samym początku w "Sranie, lanie i rzyganie": "............... zrobiłem gówno..."
gilka - Pon 05 Wrz, 2011
"gówno cholera, zrobiłem gówno
mogę je dzielić, podzielić mogę równo."
pijok - Wto 22 Lis, 2011
ja bym prosil o slowa "para wino" z charakteropatii
Stalin - Pią 09 Gru, 2011
To napiszę, że nowe numery Pary dają radę. I mam pytanie jeśli Para tu jeszcze zagląda: czy kiedyś zamierzasz nagrać to jakoś profesjonalniej? Bo w zasadzie to przy dzisiejszej technice można by wysmażyć w domowych warunkach przyzwoite brzmienie, sporo kapel tak robi. A jeśli są problemy z wydawcami, no to wrzucić płytkę w net do pobrania za symboliczną opłatą, to takie lużne przemyślenia... no i pozdrawiam Parę, oraz wszyszkich Polakuf
Para Wino - Sob 10 Gru, 2011
Stalin w warunkach domowych to można nagrać co najwyżej takie gówno jak np. "rozwód w sedesie", natomiast w profesjonalnych warunkach brzmi to jak PWARNPZ
W necie latają nowe nagrania z próby i z nich jestem zadowolony.
Discharge nagrali tylko jedną płytę studyjną, a wszystkie kolejne z próby i dopiero kilka lat temu zeszli się wszyscy bracia do kupy, po to żeby nagrać drugą studyjną. Mam je wszystkie i jestem zadowolony tylko z tych nagranych na próbach. Są prawdziwe.
Stalin - Sob 10 Gru, 2011
No napewno nagranie z próby jest bardziej autentyczne, ale pozostaje kwestia wyrażnego brzmienia, jakości... zresztą jeśli Tobie odpowiada taka forma to najważniejsze. Z tych nowych numerów najbardziej mi się spodobały: Panie Premierze i Barykady i Kamienie, brzmią jak wyjęte z połowy lat 90-tych i bardzo fajnie. Pozdro.
wajch - Sob 10 Gru, 2011
Da ktoś jakieś linki? ja trafiłem tylko na "Punk Twoja mać" .
gilka - Nie 11 Gru, 2011
wajch napisał/a: | Da ktoś jakieś linki? ja trafiłem tylko na "Punk Twoja mać" . |
a wejść na stronę www.parawino.pl w dział media >> mp3 i będą tam pliki do pobrania, już więcej Ci nie powiem, pod którym plikiem, bo będziesz miał za łatwo
wajch - Nie 11 Gru, 2011
No dzięki, powinienem tam zajrzeć najpierw, a potem zapytać
Nikodem15 is back! - Nie 11 Gru, 2011
Przecież płyta jest nagrania w warunkach quasi-studyjnych. Tylko chyba nieudolnośc Pary i brak zainteresownaia tak słabym materiałem skutkują tym, że ponad rok od sesji nagraniowej w klubie Madness i salce prób Pary nikt tego nie wydał.
gilka - Pon 12 Gru, 2011
Nikodem15 is back! napisał/a: | nieudolnośc Pary i brak zainteresownaia tak słabym materiałem skutkują tym, że ponad rok od sesji nagraniowej w klubie Madness i salce prób Pary nikt tego nie wydał. |
Opierdzielanie się w tej kwestii Pary akurat ma sie ni jak do kapeli sedes i jej nowej płyty, na którą ładnych kilka lat temu jak młody wspominał w wywiadzie miał już wydawcę ba, nawet materiał był już skończony tak jak w tym samym wywiadzie mówił, rzecz rozbijała się tylko o wybór studia, tylko tego materiału nikt nie usłyszał nawet w formie quasi-studyjnej
Stalin - Pon 12 Gru, 2011
Nowe kawałki napewno nie są słabe a niektóre nie odstają od tych z lat 90-tych, dzisiaj wytwórnie liczą na spory zysk a taka muza siedzi w podziemiu, nie ma co liczyć, że Para będzie się ścigał na listach przebojów z Feelem I tak dobrze, że jest coś nowego, skoro mu taka surowa forma pasuje to w czym problem?
Nikodem15 is back! - Wto 13 Gru, 2011
No chbya po to nagrywał płytę żeby ją wydać...
Gilka, wiem, że Ci ciężko, ale psotaraj się o więcej obiektywizmu. Co ma Sedes do tego? Sedes leci w kulki z płytą i to każdy wie, ale mówimy teraz o Parze. Skoro on jest taki nie-Sedesowy, to niech doprowadzi dzieło swe do końca. Choć "dzieło" to przesadne okreslenie na 12 kawałków z grafomańskimi tekstami nabazgranymi na ostatnią chwilę, byle były. No ale rozumiem, izba wytrzeźwień bardziej pociąga niż sala prób.
Para Wino - Śro 14 Gru, 2011
Nikodem15 is back! napisał/a: | No chbya po to nagrywał płytę żeby ją wydać...
Gilka, wiem, że Ci ciężko, ale psotaraj się o więcej obiektywizmu. Co ma Sedes do tego? Sedes leci w kulki z płytą i to każdy wie, ale mówimy teraz o Parze. Skoro on jest taki nie-Sedesowy, to niech doprowadzi dzieło swe do końca. Choć "dzieło" to przesadne okreslenie na 12 kawałków z grafomańskimi tekstami nabazgranymi na ostatnią chwilę, byle były. No ale rozumiem, izba wytrzeźwień bardziej pociąga niż sala prób. |
Kiryuu-kun - Wto 19 Cze, 2012
Witam!
Czy mogłabym prosić o tekst piosenki ' Gwiżdżę na wszystko ' wykonany z Anją Orthodox z płyty ' Fogg not dead ' ? Byłabym wdzięczna.
Pozdrawiam.
Danoub - Wto 19 Cze, 2012
Poszukaj w internecie Mieczysław Fogg
MłodaDezerterka - Pią 14 Gru, 2012
A ja mam pytanie do czego nawiązuje tekst utworu Lot nad Amsterdamem?
Inaczej o co chodzi w utworze?
Rotten82 - Sob 15 Gru, 2012
Na prawde urodzilas sie w 1996 roku?
Zawsze jak widze takie rzeczy, czuje sie taki stary
MłodaDezerterka - Sob 15 Gru, 2012
Tak nie bez powodu w nicku mam Młoda ale bez obaw kiedyś się zestarzeję.
|
|