|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Kapele z Polski - Włochaty
Ryszard - Pon 13 Kwi, 2009
Generalnie, żeby kogoś nie lubić nie trzeba mieć z nim osobistych zatargów. Nie rozjechał mnie nigdy pijany kierowca, ale 'nie popieram' pijanych kierowców. Proste?
Widać duże znaczenie ma KTO, a nie CO się śpiewa, bo takie "moje zasady, choć niezrozumiałe dla was, są moją biblią za którą dam się zadźgać" zupełnie dobrze korespondują z tym co gość napisał kilka postów powyżej, a jakby napisał coś podobnego w temacie o Junkersach to pewnie byś się nie spinał za bardzo.
Foxy 68 - Pon 13 Kwi, 2009
Ryszard napisał/a: | a jakby napisał coś podobnego w temacie o Junkersach to pewnie byś się nie spinał za bardzo. |
Ryśku, ja się nie spinam. Po prostu zapytałem. Śmieszy mnie jechanie na policje jeśli tobie nic nie zrobili. To tak jak tropienie i widzenie wszędzie faszystów, nawet gdy ich nie ma.
Dziadkowa odpisał "bo jego sąsiadowi to to to i to", też byłem kilkakrotnie na przesłuchaniu i jakoś nikt mnie nie podduszał ani nie bił. Sam tego nie przeżył, tylko bazuje na tym co sąsiad mu powiedział (swoją drogą skąd wie ile w tym prawdy?) uznając to za oczywistość i stałą regułe.
Co do Junkersów mam tak jak z Włochatym, lubię pierwszą płytę reszte bardzo wybiórczo, więc nie trafiłeś.
Ryszard - Pon 13 Kwi, 2009
Niech to, pudło!
Szwindel - Pon 13 Kwi, 2009
Co do Włochatego to lubie ten zespół za sensowne teksty i muzyke równierz za wizje lepszego swiata.Tylko nie podoba mi się ten cyrk ostatnio z wokalistą(paulusem),jego juz nie ma wiec to juz za nami.Moja ulubiona płyta to "Zmowa" i "Droga Oporu".Teksty Włochatego wg.mnie otwieraja oczy(to właśnie mi otworzył oczy)i troche(zależy u kogo)motywują do działania jak juz była o tym mowa wyzej.
Witam wszystkich!!!
Dziadkowa - Pon 13 Kwi, 2009
Foxy 68 napisał/a: | Śmieszy mnie jechanie na policje jeśli tobie nic nie zrobili. |
Foxy 68 napisał/a: | też byłem kilkakrotnie na przesłuchaniu i jakoś nikt mnie nie podduszał ani nie bił |
kapusiom i donosicielom nic nie robią, chyba, że trafiłeś akurat na normalnych ludzi, nie twierdzę, że cała policja to "chuje" ale zdarza się paru , którzy w ewidentny sposób nadużywają swoją władzę... śmieszy cie to co piszę? nawet mnie nie znasz, nigdy zapewne nigdy mnie nie widziałeś co ty możesz wiedzieć co przeżyłem w swoim życiu? nie muszę doszukiwać się faszystów, wystarczy , że widzę co teraz się dzieje, ludzie giną za ropę, w imię własnej wiary..... mieszkając w Polsce może nie odczuwasz biedy i głodu panującego na świecie. Możesz sobie ze mnie drwić na forum, mówić, że zmyślam i w ogóle żem chuj....
wiem, że nie wiadomo jakie argumenty bym nie podał to i tak nigdy nie powiedziałbyś "masz rację" jeżeli się mylę to przepraszam, ale oceniłem Cię w taki sam sposób jaki TY oceniłeś mnie....
pozdrawiam
Ps Szwindel, obok "ile procent duszy" dezertera "droga oporu" jest moją ulubioną płytą
Foxy 68 - Wto 14 Kwi, 2009
Dziadkowa napisał/a: | kapusiom i donosicielom nic nie robią, chyba, że trafiłeś akurat na normalnych ludzi, nie twierdzę, że cała policja to "chuje" ale zdarza się paru , którzy w ewidentny sposób nadużywają swoją władzę. |
Frajerem nie jestem, nie byłem i nie będe. Pewnie masz rację, trafiłem na ludzi wykonujących normalnie swoje obowiązki.
Jednak poprzedni Twój post:
Cytat: | wystarczy jedno przewinienie a policja zrobi z ciebie worek do kopania, o tym się otwarcie nie mówi, ale każdy wie jak jest |
mógł wskazywać,że odnosisz to do całości,a nie kilku pokurwionych jednostek (najczęściej odrabiających wojsko - chodzących w patrolach prewencyjnych, bądź dawnych funkcjonariuszy MO).
Dziadkowa napisał/a: | śmieszy cie to co piszę? nawet mnie nie znasz, nigdy zapewne nigdy mnie nie widziałeś co ty możesz wiedzieć co przeżyłem w swoim życiu? |
Jasne nie wiem co przeżyłeś, ale kiedy zapytałem co ta policja zrobiła Tobie, to wyjechałeś mi z historią o swoim sąsiedzie spod 10...
Dziadkowa napisał/a: | nie muszę doszukiwać się faszystów, wystarczy , że widzę co teraz się dzieje, ludzie giną za ropę, w imię własnej wiary..... mieszkając w Polsce może nie odczuwasz biedy i głodu panującego na świecie. |
Napisałem:
Cytat: | Śmieszy mnie jechanie na policje jeśli tobie nic nie zrobili. To tak jak tropienie i widzenie wszędzie faszystów, nawet gdy ich nie ma.
|
Już Ci tłumacze, o co mi chodziło.
Śmieszy mnie mówienie,że policja to "chuje", krzyczenie hwdp w sytuacji,kiedy największe zło jakie Ci wyrządzili to wylegitymowanie.
To tak jak widzenie w kimś faszysty, nigdy nie widząc prawdziwego faszysty. Teraz rozumiesz o co mi chodziło?
Dziadkowa napisał/a: | wiem, że nie wiadomo jakie argumenty bym nie podał to i tak nigdy nie powiedziałbyś "masz rację" |
i tu się mylisz
Dziadkowa napisał/a: | jeżeli się mylę to przepraszam, ale oceniłem Cię w taki sam sposób jaki TY oceniłeś mnie.... |
przeprosiny przyjęte. Nie oceniłem Ciebie, ale Twoj wpis - pogląd w danej kwestii.
Reszte napisałem w poprzednim poście.
Pozdro,
Bro
Szelon - Czw 16 Kwi, 2009
Ja uważam, że włochaty to nie zbyt dobra grupa, Co mi się w nich nie podoba to to, że ich muzyka jest nie kunsztowna, ich piosenki śa jak proza, zero jakiejkolwiek poczucia muzyki, rytm sobie, wokal sobie
pla_sra - Czw 07 Maj, 2009
a moim zdaniem Włochaty to klasyk
Kaczma - Czw 07 Maj, 2009
w jakim sensie
pla_sra napisał/a: | Włochaty to klasyk | ?
RzYq - Czw 07 Maj, 2009
Kaczma napisał/a: | w jakim sensie
pla_sra napisał/a: | Włochaty to klasyk | ? |
No ten wiesz, no.. wiesz, 20 lat na scenie iyyyyyy ten yyyy...
a cicho siedź naziolu!
pla_sra - Czw 07 Maj, 2009
pozwól RzYq że się sama wypowiem.
klasyk w tym sensie, że Włochaty to historia. Wiele kapeli, które teraz powstają, stara się nasladować styl Włochatego. Włochaty jednak to pewien symbol, którego nikt nie będzie w stanie podrobić. To jakby hmm wizytówka polskiej muzyki punkowej. Takie jest moje zdanie.
Ryszard - Czw 07 Maj, 2009
pla_sra napisał/a: | To jakby hmm wizytówka polskiej muzyki punkowej. |
Nawet zakładając, że to mogłaby być prawda, to niekoniecznie dobrze świadczy o polskiej scenie...
Astiv - Czw 07 Maj, 2009
z włochatym jest tak, ze wiekszosc w klimacie zaczyna od tego typu kapel ... potem dopiero dochodzi sie do prawdziwego Punk Rocka
Marchin - Czw 07 Maj, 2009
np. do Analogs
rozwal - Czw 07 Maj, 2009
dokladnie
Biały - Czw 07 Maj, 2009
słyszałem od ludzi, że bez paulusa lepiej włochaty wypada.
Kaczma - Czw 07 Maj, 2009
ja bylem w alibi u nas i było sympatycznie
Biały - Czw 07 Maj, 2009
Kumpel, co miał okazję grać niedawno gig na jednej imprezie z Włochaczami, mówił że dopiero teraz ta kapela nabrała dla niego polotu.
Zwierz@k - Nie 10 Maj, 2009
pla_sra napisał/a: | Wiele kapeli, które teraz powstają, stara się nasladować styl Włochatego |
konkrety, przykłady
pla_sra napisał/a: | To jakby hmm wizytówka polskiej muzyki punkowe |
To ja to pierdole, wypisuje się z pankroka
wlochatybilly - Pon 11 Maj, 2009
Zrób to , proszę ...
Marchin - Pon 11 Maj, 2009
Niech już zostanie do końca miesiąca. Składki i tak z powrotem nie dostanie.
Zwierz@k - Pon 11 Maj, 2009
FAK!
heroina - Pon 11 Maj, 2009
żydzi są również na pinkserwisie.
składki bezzwrotne!
chyba, ze napiszesz odpowiednie podanie ze zdjęciem w bikini i bez i wyślesz je gdzie trzeba to być może...
ko0niu - Pon 11 Maj, 2009
Na nic to wszystko...termin składania podań jest do dziesiątego każdego miesiąca.
Billy czy ty naprawdę uważasz własną kapele za wizytówkę polskiej sceny punk i się oburzasz czy też w twoim poście był żart? Proszę, zdradź mi...
wlochatybilly - Pon 11 Maj, 2009
Tak , to był żart
|
|