PUNK FORUM
Forum Punkowe

Punk - RMF PUNK - nowe radio!!

Biały - Śro 03 Lut, 2010

dobra.

Cytat:
ok Biały, to wszystko prawdopodobnie jest prawdą, ale ja mimo wszystko uważam, że takie radio na pewno scenie nie zaszkodzi, a wręcz ją rozwinie. co jakiś czas puszczają kawałki, których się nie zna, co w rezultacie może prowadzić do rozwijania pankowych horyzontów, zapoznawania się z nowymi kapelami i dalej kupowania kolejnych płyt itd. mała lawina. może tak być, nie da się temu zaprzeczyć. także każdy kij ma 2 końce ;-)

no więc główne idee wyłożyłem już gdzieś wyżej. Pankrok to negacja i oderwanie od majnstimu. Tenże majnstim chciałby zagospodarować sobie tę muzykę i kulturę, no i oczywiście zarobić na niej -> sprzedając płyty, koszulki, podpisując kontrakty z kapelami. Dlatego powstało DIY, żeby nie dać dymać się w dupsko i pozostać niezależnym. A tymczasem takie RMF traktuje nas jako zwykłego konsumenta. Napisałem, że nie robią tego z sympatii dla pankroka, tylko żeby zarobić. My, będąc pankami, nigdy nie godziliśmy się na coś takiego - z tej negacji wyrosła w końcu ta kultura, więc nie godzimy się i na RMF. Wolimy audycje tworzone przez swojaków dla swojaków - one wzmacniają scenę.

Dev - Śro 03 Lut, 2010

jednak mam wieczór na forum, toteż -
masz rację i doskonale rozumiem, co chcesz mi przekazać. ale mam dziwne wrażenie, że zaczynamy rozmawiać od idei diy, o której jest osobny temat.
nie czarujmy się, walka z "nimi" jest jak walka z wiatrakami, co oczywiście nie oznacza, że można składać broń.

swoją drogą jak słuchanie radia diy wzmacnia scenę? są z tego jakieś profity, które inwestuje się w pojęcie "scena", któro w tym przypadku znaczy bardzo wiele, jak i nic?

gooy - Śro 03 Lut, 2010

slyszalem nawet dzisiaj w pracy reklame tego wynalazku. sprawdzilem teraz i az sie zdziwilem. myslalem, ze beda leciec farbeni, zabilimizolwia, strachy na lachy i w wersji superpankowej blink182, a okazalo sie ze leci calkiem porzadny pankrok.

nie czaje Waszej rozkminy o wspieraniu sceny. nie wiem co ma w ogole jedno do drugiego.
raczej chyba dobrze jak dzieciak sluchajacy kinderpankowych kapel trafi przypadkiem na to. wielu z Was ma dobre wspomnienia z taka VIVA ZWEI, wiec nie czaje czemu RMF PUNK mialby byc szkodliwy dla sceny :crazy:

edit:
Biały napisał/a:
A tymczasem takie RMF traktuje nas jako zwykłego konsumenta. Napisałem, że nie robią tego z sympatii dla pankroka, tylko żeby zarobić.

jak oni na tym calym RMF PUNK zarabiaja :?: przeciez tam nawet reklam nie ma.

slayr - Śro 03 Lut, 2010

jak to leciało...

"Na nic wasze swary głupie, wszak i tak skończycie w zupie"

czyli ten kto ma słuchać - będzie słuchał, a kto woli di aj łaj, to kontraband, czy kapitalistyczny ulicznik (swoją drogą zapraszam na moją audycję w każdy wtorek od 18 do 21 ;) )

100% Hate - Śro 03 Lut, 2010

Biały napisał/a:
ale słuchanie RMF Punk raczej scenie nie pomaga, nawet powiedziałbym że szkodzi, bo rozpierdala od środka

Muszę się przyznać, że dziś dwa razy rozpierdoliłem scenę od środka :mrgreen:

gooy - Śro 03 Lut, 2010

100% Hate napisał/a:
Muszę się przyznać, że dziś dwa razy rozpierdoliłem scenę od środka :mrgreen:

ja tylko raz, ale przez to ze mają jakis chujowy system streamingu. sciagnelo mi jakis plugin do wma i po paru odswiezeniach zaskoczylo. potem juz nie chcialo dzialac. ja sie prosic nie bede. prosza sie swinie(i general jaruzelski :lol: ).

ko0niu - Czw 04 Lut, 2010

nie jest źle na setliście w tym momencie black flag, circle jerks ale też offspring, exploited ale też KSU. Więc tak czy siak wolę sam sobie układać listę czego będę słuchał. A jako że jutro zacny koncert to katuje vibratorsów i subsów ażeby się jeszcze bardziej nie móc doczekać :faja:
Foxy 68 - Czw 04 Lut, 2010

100% Hate napisał/a:
Muszę się przyznać, że dziś dwa razy rozpierdoliłem scenę od środka

Ja dziś rozpierdalam. Aktualnie ANwL leci więc git radio.

Dev - Czw 04 Lut, 2010

trzeszczy to radio, wczoraj tego nie robiło :evil:
Stanzberg - Czw 04 Lut, 2010

Jak będą sprzedawali lizaki w kształcie Joe Strummera to też będziecie kupować? :mrgreen:

RMF to jedno z największych gówien, to że wykorzystuje punk rock do zarabiania pieniędzy to jest policzek w twarz dla calej ekipy przecież. Tak się wzbogacili na konkursach smsowych dla idiotów, że już więcej na nich zarobić nie mogą, i szukają bardziej "kumatej" publiki w różnych alternatywnych niszach, takich jak ta.

Nie wiem czy słuchanie RMF osłabia scenę – raczej nie – ale niesmak jest. Po co dawać im zarabiać skoro jest tyle niezależnych pankrokowych stacji, Contraband, Echoscena, Ulicznik, czy DIY radia z niektórych panów z cp/dp.
Jakby byli jedyni na rynku, to co innego: ale logika takich molochów medialnych to pożeranie wartości wypracowanych przez oddolne ruchy, a nie tworzenie nowych. Innymi słowy, nie puszczają ANL i Bad Religion żeby wypromować tę muzykę, tylko dlatego, że liczą na zaintersowanie ludzi którzy już to znają. Z tego samego powodu pewnie nie usłyszycie tam nigdy żadnych nowych, nieznanych bandów.

Marchin - Czw 04 Lut, 2010

Mnie tam cieszy że puszczają tam coś bardziej kumatego niż green day dzięki temu może dojdzie ta muzyka do jakiejś nowej publiki. Nie każdy rodzi się z irokezem na głowie. Na pewno nie będę stałym słuchaczem tego radia ale nie mam zamiaru też wieszać na nim psów. I jeszcze jedna sprawa czy jeżeli pan x (niepank) ma klub y i pozwala organizować tam koncerty pankowe na których jest w stanie zarobić co nieco to tez jest chujem co wykorzystuje scenę i pankroka dla własnych plugawych korzyści? Bo na moje działa tu ta sama zasada.
Mecenas - Czw 04 Lut, 2010

jak sie na takim radio zarabia? podobno nie ma reklam, wię cnie bardzo czaję
nie bardzo czaje też po co słuchac radiów internetowych w których prowadzący nic nie mówi to nie lepiej se samemu liste ułozyć w winmpie?

Kamyla - Czw 04 Lut, 2010

Mecenas napisał/a:
jak sie na takim radio zarabia? podobno nie ma reklam, wię cnie bardzo czaję

za miesiąc pewnie polecą "porta drzwi", "ms więcej niż okna" i kilka innych srodkow na zaparcia ;-)
Marcin rację ma! Może w końcu rzeszy 14 latków uda się odseparować farben lehre od pankroka...no albo powiedzą, że niepankowe jest to radio ;-)

Hamel - Czw 04 Lut, 2010

Mimo wszystko jako zainteresowany w 98,7% polskim punkiem, wybieram ulicznika - tam włączam "Punkowe archiwum" i gites, a tutaj to można czekać i czekać... :wall:
Foxy 68 - Czw 04 Lut, 2010

Kamyla napisał/a:
za miesiąc pewnie polecą "porta drzwi", "ms więcej niż okna" i kilka innych srodkow na zaparcia

Na tych internetowych kanałach nie ma reklam - wiem bo czasem w robocie puszczają takie tematy.

Mecenas napisał/a:
nie bardzo czaje też po co słuchac radiów internetowych w których prowadzący nic nie mówi to nie lepiej se samemu liste ułozyć w winmpie?

Bo takich rzeczy to sie slucha w pracy. nie wyobrazam sobie sluchania radia jakiego kolwiek w domu, mam ciekawsze nagrania na pólce. Wyjątkiem są radia na cp/dp bo zawsze coś fajnego leci czego nie znam.

Biały - Czw 04 Lut, 2010

śmiejcie się, jeśli chcecie, śmiejcie i róbcie co chcecie - nic mi do tego. Ale ja się podpisuję pod tym, co Stan napisał i swoje zdanie już wyraziłem. Nie wiem dokładnie jak się na takim radiu zarabia, ale wątpię, by to byli dobrzy samarytanie niosący ciemnemu ludowi ewangelię pankroka.
PepsiPL - Czw 04 Lut, 2010

nazik, zabiłeś ćwieka w łeb teraz :rotfl:
Kamyla - Sob 06 Lut, 2010

No i koniec :D a byłam pełna nadziei...
ale Misfits jest...może nie najlepszy, ale żeby zaraz w jednym szeregu na jednej odslonie z fl to mi się to ani trochę nie podoba :!:

kRim - Sob 06 Lut, 2010

http://szubrycht.wordpres...omisja-sledcza/
mqrcin - Sob 06 Lut, 2010

no to chyba ten redaktor bywa na punkowym forum :rotfl:
mqrcin - Nie 07 Lut, 2010

nazik napisał/a:
A tak nawiasem - fajne radio z małym ale ...

takich ale bylo wczoraj kilka co nie zmienia faktu ze da sie posluchac

Cyb - Nie 07 Lut, 2010

Ja także popieram zdanie Stana, od siebie muszę dodać, że ci panowie zapomnieli o użytkownikach linuxów, żebym mógł posłuchać tego radia to musiałbym trochę nakombinować - nie chcę mi się, dziękuję.
slayr - Nie 07 Lut, 2010

Wpierdalajcie się masowo na moją audycję panki! :*

Wtorek od 18 do 21 !

Cyb - Nie 07 Lut, 2010

to przekaż im, żeby rozwiązali problem z linuxami, bo ja leniwy jestem, a to im powinno na słuchaczach zależeć

@slayr
pardon(n!)

slayr - Nie 07 Lut, 2010

Ale ja gram na uliczniku :d.