|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Kultura & Sztuka - Bękarty wojny!! Quentin Tarantino
B84 - Czw 01 Paź, 2009
Cytat: | rmvb jest ok i często jakością dorównuje tym dvdrip. |
Spróbuj obejrzeć rmvb na większym ekranie to zmienisz zdanie Format idealny do oglądania tylko na monitorach komputerów
ko0niu - Czw 01 Paź, 2009
a czy ja mówie że chce to oglądać na plazmie 42 cale? To by pixeloza była. ja mam monitor 19' i mi wystarcza, chociaż nie powiem...22 cale i nowy komp to szczyt moich marzeń informatycznych (ale to już związane z tym że lubie popykać w gierki na PC a nie z kinomanią )
Zwierz@k - Pon 05 Paź, 2009
koniec koncow przeszełem się do kina. Film pozamiatął, choć spodziewąłem się czegoś innego. Dialogi mistrzowskie ("You don't wanna fight in the basement, cause this is a fucking basement!"), sytuacje rownież, generalnie bardzo mi się podobałao
ARRRIVEDERCI!
Stanzberg - Wto 06 Paź, 2009
Zwierzu, brawo, zapamiętałeś z tego dokładnie te same kwestie co ja.
Fightin' ina basement rozpierdala na łopatki!
Xiao Mei - Śro 07 Paź, 2009
Przesadzacie z tymi podnietami ewidentnie
Byłam na tym w kinie i nie kumam fenomenu filmu, trochę jakby ktoś chciał zrobić film w stylu tarantino. Nie był jakis najgorszy to na pewno, ale z pochwałami tez bym nie przesadzała, 3+
Zwierz@k - Śro 07 Paź, 2009
sorry, ale Xiao, jak to kiedyś napisałaś ja w kinie tylko szukam rozrywki
Stanzberg - Czw 08 Paź, 2009
Cytat: | Byłam na tym w kinie i nie kumam fenomenu filmu, trochę jakby ktoś chciał zrobić film w stylu tarantino. | Tak, masz trochę racji, i w tym filmie próżno szukać tarantinowskich smaczków w stylu Pulp Fiction, czy Jackie Brown, ale kogo to obchodzi, kiedy film jest zajebiście przewrotny i śmieszny, po ludzku śmieszny.
Dev - Czw 08 Paź, 2009
byłam wczoraj, das hat mir wirklich gut geschmeckt!
lubię filmy/humor Tarantino, więc i ten mi się podobał
Xiao Mei - Czw 08 Paź, 2009
Zwierz@k napisał/a: | sorry, ale Xiao, jak to kiedyś napisałaś ja w kinie tylko szukam rozrywki |
W tym nie ma nic złego przecież
Ten film jest słaby Ale nie będę już was wiecej namawiac do zauważenia tego
Zwierz@k - Czw 08 Paź, 2009
"nie jest ładne co jest ładne, tylko to co się komu podoba"
Biorąc pod lupę wartość całości, w porównaniu do Bergmana np. ten film rzeczywiście jest z niższej półki, podobnie jak reszta produkcji Tarantino... Podobnie jak Ramones i Discharge gdy się ich zestawi z Chopinem i Bachem.
Zwierz@k napisał/a: | "nie jest ładne co jest ładne, tylko to co się komu podoba" |
Miałeś zajęcia z historii estetyki?
Stanzberg napisał/a: | Podobnie jak Ramones i Discharge gdy się ich zestawi z Chopinem i Bachem. |
Bez kitu, Chopin i Bach słabo wypada przy w/w
Xiao Mei napisał/a: | Zwierz@k napisał/a: | "nie jest ładne co jest ładne, tylko to co się komu podoba" |
Miałeś zajęcia z historii estetyki? | Wiele razy omawialiśmy ze Zwierzakiem "Dzieje 6 pojęć" przy szklaneczce przedniej whisky, więc pudło.
A wypowiedzią o Ramonesach dokładnie potwierdzasz jego zdanie!
mqrcin - Pon 01 Lut, 2010
ZAJEBISTY FILM UWIELBIAM TARANTINO
Sick Fuck - Pon 08 Mar, 2010
Po trailerze spodziewałem się że będę nakurwiać nazioli cały czas a tu się rozczarowałem ale i tak całkiem dobry ale na pewno nie najlepszy Tarantino.
|
|