| 

| 

|  | PUNK FORUM Forum Punkowe
 |  |  Kultura & Sztuka - Filmy! Książki!

Mecenas - Śro 08 Gru, 2010

jedyny film lyncha który da sie oglądac na trzeźwo to straight story, reszte trzeba ogladac na fest bani
 Stanzberg - Śro 08 Gru, 2010

Akurat Prostej Historii nie lubię, jest zbyt zwyczajna.

Nie wiem, czy na bani, czy nie, zdarzało się i tak, i tak.
   suchy693 - Śro 08 Gru, 2010

Blue velvet Pany jest dobreeeeeeeeeeeeeeeee
     suchy693 - Czw 09 Gru, 2010

polecam daje do myśślenia   zachariasz - Czw 09 Gru, 2010

ostatnio oglądam filmy na kino5.pl
 niezła baza i BEZ LIMITU
   kubarockman - Czw 09 Gru, 2010

Breaking Bad - zajebisty serial
   Stanzberg - Pią 10 Gru, 2010

Bruno Jasieński i jego wiersze.

Żyd + komuch = geniusz.
 czaka - Sob 11 Gru, 2010

Dawniej nie darzył sympatią  także tzw. narodowców. 	  | suchy693 napisał/a: |  	  | No cóz pewnie kiedys jakas bedzie ale tak na marginesie to KUKIZ zawsze był antykomunista zagorzałym i chwała mu za to [o muzyce jego nie wypowiadam sie]. 	  | dece napisał/a: |  	  | 
 Już wkrótce biografia Kukiza z Piersi "Jak zostałem narodowcem"
 | 
   | 
 Stanzberg - Nie 12 Gru, 2010

No, ale tylko krowa nie zmienia poglądów, widać teraz można i maszerować z naziolami i nie widzieć problemu.
   xkrzysiekx - Nie 19 Gru, 2010

nawet jak sie spiewalo "Impresje nacjonalistyczne"
   Elano07 - Wto 21 Gru, 2010

Jeżeli nikt jeszcze nie podał tego filmu to polecam 'źródło' w reżyserii Darrena Aronofskiego
 suchy693 - Wto 21 Gru, 2010

Mecenas - Pon 27 Gru, 2010

obejrzałęm se sid i nancy, gary oldman w roli sida wymiata, zajebiście oddany klimat 77, ale z racji oryginalnej wersji językowej jestem nieco po seansie zmęczony
   bladaczka - Pon 27 Gru, 2010

debiut nieśmiertelnego Roba Zombiego-dom tysiąca trupów WYMIATA
  aż sobie zamówiłam figurkę kapitana Spauldinga za trzy dychy    postawię na szafce nocnej   Szmaj - Wto 28 Gru, 2010

,,Tortilla Flat'' Johna Steinbeck'a,gorąco polecam.
 Stanzberg - Czw 30 Gru, 2010

Czytałem kilka razy, po trzecim się nudzi.
 czaka - Sob 01 Sty, 2011

Ostatnio czytałem Vaterland Harrisa. Bardzo dobra książka, nie jest naiwna, ciekawa historia sensacyjna i profesjonalna wizja zwycięskiej  3 Rzeszy.
 suchy693 - Sob 01 Sty, 2011

wolę tą ,prawie taka sama tematyka   czaka - Sob 01 Sty, 2011

Kojarzę
 czaka - Sob 01 Sty, 2011

Z takich klimatów znam jeszcze SS-GB i Brunatną rapsodię.
 BadMotherfucker - Nie 02 Sty, 2011

Szukam czegoś ciekawego do przeczytania - jakiś cynizm z nutą stoicyzmu a wszystko okraszone dobrym żartem (np. czarnym humorem)
 bladaczka - Nie 02 Sty, 2011

cynizm z nutą stoicyzmu..spoglądam na regał i przychodzi mi do głowy autobiografia salvadora dali albo transatlantyk miszcza witolda.cynizmu ci u niego dostatek.akurat takie dziwy dosięgam wzrokiem
  jeszcze poezje tuwima,ale to poezja,więc pewnie zaraz poleci na mnie gradobicie   Mecenas - Nie 02 Sty, 2011

poezja jest dla pedałów
   BadMotherfucker - Pon 03 Sty, 2011

| bladaczka napisał/a: |  	  | cynizm z nutą stoicyzmu..spoglądam na regał i przychodzi mi do głowy autobiografia salvadora dali albo transatlantyk miszcza witolda.cynizmu ci u niego dostatek.akurat takie dziwy dosięgam wzrokiem  jeszcze poezje tuwima,ale to poezja,więc pewnie zaraz poleci na mnie gradobicie   | 

To ja może podam najdokładniejszy przykład tego o czym mówię - Jacek Piekara a dokładniej jego książki traktujące o inkwizytorze. Jeśli miałbym ubrać w słowa to co on tam wypisuje to zrobiłem to pisząc prośbę, chociaż zdaję sobie sprawę z tego jak bardzo mogę się mylić. Ten klimat, ten język, ten humor i ciekawa historia - dla mnie literacki IDEAŁ
 Czegoś takiego szukam

Ale mnie artystycznie poniosło

| Mecenas napisał/a: |  	  | poezja jest dla pedałów   | 

I kobiet
   BadMotherfucker - Pon 03 Sty, 2011

Ten Trans-Atlantyk może być niezły

|  |