PUNK FORUM
Forum Punkowe

Kultura & Sztuka - Filmy! Książki!

alfa - Sob 06 Lut, 2010

"Kraina traw" na maksa pojechana. Krótki opis nie sugerował takich klimatów... brr
Na "Avatarze" byłam niedawno z moją córeczka i obu nam się podobał ;-)

Blekit - Nie 07 Lut, 2010

Devotka, jesteś już gotowa na "Salo" :>
Mecenas - Pon 08 Lut, 2010

Blekit napisał/a:

na to nigdynie jest się gotowym :-|

Blekit - Pon 08 Lut, 2010

ććśśśś
nie psuj ;)

swoją drogą bardzo polecam francuskiego "Proroka"
więzienna gangsterka opierająca się na starym jak samo kino schemacie gatunkowym, ale bardzo ciekawie i wiarygodnie go wykorzystująca; całość bardzo dwuznaczna
badass!

Mecenas - Pon 08 Lut, 2010

jeśli chopdzi o nieźle pierdolnięte filmy to jakiś czas temu przypomniałem se dog day z lee marvinem i miou miou
może bez fajerwerków takich jak w salo ale całkiem sympatyczny ;-)

heroina - Pon 08 Lut, 2010

Mecenas napisał/a:
Blekit napisał/a:

mi się ten film momentami podobał :oops:

Blekit - Pon 08 Lut, 2010

pamiętam, że byłem zawiedziony, iż tak późno dochodzi do mordów :(
heroina - Pon 08 Lut, 2010

w zasadzie to bardzo mi zapadło w pamięć podpalanie siusiaka nas świeczką. reszta po mnie jakoś spłynęła
gooy - Pon 08 Lut, 2010

Mecenas napisał/a:
Blekit napisał/a:

aj tam przesadzacie. no chyba ze moj poziom zwyrodnienia przekracza juz wszelkie granice :P

ko0niu - Czw 11 Lut, 2010

Aż oblookam dziś Salo, przyznam szczerze w całości jeszcze nie oglądałem tego, trzymam kciuki za to aby nie ściągnąć przypadkowo wersji z cenzurą bo to by było ostre nieporozumienie.
Dev - Pon 15 Lut, 2010

Blekit napisał/a:

apetyt na ten film mam ogromny. na razie muszę przede wszystkim go zdobyć wraz z polskimi napisami.. :smile:

kurde, chciałam moim niedorobionym znajomym pokazać cos z najwyższej półki, czyli "Once upon a time in America", i co? film został wzgardzony i nawet nie obejrzany do końca, aż mnie serce bolało. a ja jako 13 letni smark oglądałam go pierwszy raz do 2-giej w nocy, będąc pod jego ogromnym wrażeniem. tato kupił mi muzykę filmową mistrza Ennio, od której się uzależniłam po tym arcydziele.
szkoda, że tak podeszli to TEGO filmu. jakbym puściła American Pie, to pewno wszyscy by byli zadowoleni :?

Ryszard - Pon 15 Lut, 2010

Właśnie skończyłem oglądać Ex Drummer.
Jeden z bardziej porąbanych filmów ostatnio, bardzo mocny przy tym akcent pankrokowy, niezła narracja, świetna muzyka. Nie umiem oddać klimatu tego filmu w opisie - powiem tylko tyle że idealnie trafił w moje gusta.

Dev - Wto 16 Lut, 2010

zamiast iść na zajęcia obejrzałam wreszcie "Persepolis" i zbieram szczękę z dywanu.
co za zajebiste przedstawienie ówczesnej rzeczywistości, absolutnie genialny obraz.
na dziś czuję się spełniona.

kubarockman - Wto 16 Lut, 2010

a ja chyba cranka jedynke obejrze, dwojke kiedys ogladalem i byla zajebista
Aneta - Wto 16 Lut, 2010

Kołysankę ostatnio się widziało
- można się pośmiać; głupkowate, ale i tak polecam...

w końcu jakiś oddech od nadętych i ponurch filmów jakie ostatnio spłodziło polskie kino

magdalenik - Pon 22 Lut, 2010

trafiłam ostatnio całkiem przypadkiem na film, który powalił mnie totalnie.

neofaszysta adam trafia z ramach resocjalizacji pod opiekę pastora, który... zobaczcie sami ;-)

jakkolwiek opis może nie zachęcać, film okazuje się chorą czarną komedią, którą wg mnie warto obejrzeć. polecam!

"Jabłko Adama"
Produkcja: Dania, Niemcy.

Stanzberg - Pon 22 Lut, 2010

Dobry film, wręcz zajebisty.

I lekko zadaje kłam twierdzeniu, że Skandynawowie nie grzeszą poczuciem humoru.
Nie jest to wprawdzie normalny humor, za to dobrze, że śmieszny. :lol:

Aneta - Pon 22 Lut, 2010

magdalenik napisał/a:
neofaszysta adam trafia z ramach resocjalizacji pod opiekę pastora, który... zobaczcie sami

zajebiste. oglądałam :>

Dev - Czw 25 Lut, 2010

obejrzałam wczoraj "The painted veil" - Malowany welon.
bardzo przyjemnie się oglądało, co wrażliwsi mogli nawet łzę popuścić. ciekawa historia, świetne zdjęcia (rzecz dzieje się w "głębokich" Chinach), wspaniała muzyka!! taka kojąca serce historia miłosna, która ładnie ukazuje wartości w życiu najważniejsze.. ach!

ej, pytam się wszędzie o to "Salo" i znaleźć nie mogę. gdzie mogę zdobyć ten film? poratujcie źli ludzie.. :grin:

Mecenas - Czw 25 Lut, 2010

ten welon to o lekarzu co pojechał leczyć cholerę?
jeśli tak to faktycznie bardzo dobry film

Dev - Czw 25 Lut, 2010

ta jest :smile:
Stanzberg - Pią 26 Lut, 2010

Wczoraj na Ale Kino – "Tarnation", rewelacyjny, autobiograficzny film nagrywany metodą dokumentu.
Miałem przyjemność oglądać to w kinie, wrażenia niezapomniane.
To wiwisekcyjna i lubieżnie psychologiczna podróż w życie faceta, u zarania naznaczone chorobą psychiczną matki wywołaną elektrowstrząsami w dzieciństwie.
Właściwie wszystkie nieszczęścia i dramaty są spowodowane tylko tym wydarzeniem: groza.
Nastrój narastającej schizofrenii i alienacji podkreśla bardzo amatorskie (nie, przepraszam teraz się mówi "offowe") skręcenie "zdjęć" – cudzysłów na miejscu, bo film był nagrywany amatorską kamerą, sekretarką telefoniczną, polaroidem i czym się dało. Koleżka pracę nad filmem zaczął w wieku 11 lat, a skonczył jako dorosły facet. Dzięki temu film jest bardzo wyrafinowany estetycznie, niczym szczególny kolaż.

Stutium rozpadu postindustrialnej osobowości od strony psychologicznej doskonałe. Do dziś ten film mnie dręczy, jest naprawdę poruszający.

http://www.gutekfilm.pl/tarnation/

ko0niu - Sob 27 Lut, 2010

Zaciekawiłeś mnie tym, da się to jakoś kupić na dvd/ukraść ? bo na kino nie liczę, a tv nie posiadam, a szkoda bo Ale Kino napierdziela po 12 powtórek tego samego, tyle, że trzeba czasem czekać do 2 w nocy na upragnioną produkcje.
Dev - Wto 02 Mar, 2010

czy pisałam już, że zakochałam się w kinie polskim przedwojennym?
na ruszcie były już:
"Zapomniana melodia"
"Wacuś"
"Niedorajda"
"Sportowiec mimo woli"
"Paweł i Gaweł"
kooocham :!:
i polecam gorąco..

a dziś kupiłam na prezent Marqueza "Sto lat samotności", czytał ktoś, jakie wrażenia?

Xiao Mei - Śro 03 Mar, 2010

Cytat:
a dziś kupiłam na prezent Marqueza "Sto lat samotności", czytał ktoś, jakie wrażenia?

Świetna książka, wiadomo..