|   | 
								PUNK FORUM Forum Punkowe | 
								  | 

Młoda Scena - Striptiz 

Gain Kain - Pią 04 Lut, 2011 Temat postu: Striptiz nowa, młoda ekipa z Radomia

http://www.myspace.com/striptizband
												 Foxy 68 - Pią 04 Lut, 2011
  gówno     

jedyna dobra kapela o tej nazwie jest z Bytomia i chuj,że nie mają nagrań ale nieboszczyk śpiewa   
												 Stanzberg - Pią 04 Lut, 2011
  Zajebiście mi się podoba, leci już z 3 raz!

Strasznie wtórne i amatorskie, ale ma coś, co zatrzymuje na dłużej.
												 Rotten82 - Pią 04 Lut, 2011
  zajebiste to jest!
												 electropunk - Pią 04 Lut, 2011
  rzeczywiście coś w tym jest 

ogólnie to staram się nie komentować negatywnie nowych lub mlodych zespolów. chcialoby się aby to bylo z większym czadem, bardziej dopracowane i bardziej pankowe bo czuć w tym projekcie że może coś z tego być w przyszlości

Podoba mi się kawalek - na kanapie (slucham i slucham), podoba mi się jak śpiewa w nim dziewczyna nieco drżącym glosem. Fajne
  jak usłyszałem pierwsze dźwięki, to miałem z miejsca wyłączyć, ale po chwili tak weszło mi w głowę, że ja pierdolę :O nie mogę przestać słuchać! aaaaaaa
												 ko0niu - Pią 04 Lut, 2011
  póki co to rzadki kał, może jak nauczycie się grać w tempo i troszkę mniej fałszować. Nie mam pretensji o teksty boście młodzi. Nie wiem serio chłopaki gdzie wy w tym widzicie to "coś".
												 BadMotherfucker - Pią 04 Lut, 2011
  NIE po stokroć    

Nie mam pojęcia co Wy w tym widzicie, ale kicz jakich mało  
  można gdzieś ściągnąć te kawałki? i prosiłbym jeszcze o zdjęcie i adres tej pani co śpiewa, bo chciałbym jej wysłać walentynkę bo mi się jej głos podoba w chuj :F
												 electropunk - Pią 04 Lut, 2011
  wlasnie kicz i punk to jest wlaśnie to co najbardziej się podoba 

kiedyś w punk rocku nie liczylo się aby grać w tempo tylko aby tempo bylo w graniu heh

lepiej dodać zapalu ludziom grającym pank rocka niż ich demotywować 

takie bezkompleksowe granie
												 bladaczka - Sob 05 Lut, 2011
  miasto nocą,w spokoju i klatka mają pałera,reszta mi się nie podoba wcale. "na kanapie" spieprzone chórkiem tego kolesia. ale ogółem nie ma wiochy   
												 BadMotherfucker - Sob 05 Lut, 2011

| electropunk napisał/a: | 	 		  | takie bezkompleksowe granie | 	  

Moje skojarzenia tego czegoś są odrazu z kapelami typu późna pidżama p.

Nie przeszkadza mi że jest nie w tempo, tylko ogólna konstrukcja, wokal i wrażenie przy słuchaniu - po prostu czuję się zażenowany mając to na głośnikach

Jeśli tak ma wyglądać scena przyszłości to lepiej zdemotywować ich na początku
												 Stanzberg - Pon 07 Lut, 2011

| Cytat: | 	 		  Nie mam pojęcia co Wy w tym widzicie, ale kicz jakich mało 

| 	   Zgadza się, ale za to jaki super kicz!   

Jak nigdy zgadzam się z electropunkiem, właśnie o to chodzi w tej mucyce.

Wcale się nie dziwię, że niewielu się podoba, bo to jest jednak bardzo kiepskie granie. Ale przez to jest mi bliższe.  
												 Gain Kain - Pon 07 Lut, 2011

| Rotten82 napisał/a: | 	 		  | można gdzieś ściągnąć te kawałki? i prosiłbym jeszcze o zdjęcie i adres tej pani co śpiewa, bo chciałbym jej wysłać walentynkę bo mi się jej głos podoba w chuj :F | 	  

demo powinno być wkrótce dostępne

koncertowe video:

http://www.youtube.com/watch?v=YpP-mtMTsCs

Gain Kain - Wto 08 Lut, 2011
  http://www.speedyshare.co...RIPTIZ_DEMO.rar

jest demo!   
												 Rotten82 - Wto 08 Lut, 2011
  już ściągam, ale posłucham dopiero jutro, tak czy siak dzięki ;]
												 Stanzberg - Śro 09 Lut, 2011
  Zajebiście, ściągam!
												 Marchin - Śro 09 Lut, 2011
  Tez pobrałem. I tez mi się podoba. Mimo tego całego amatorstwa które jako pierwsze rzuca się w uszy. Git, kibicuje wam.
												 Rotten82 - Śro 09 Lut, 2011

po obejrzeniu tego wideo ponawiam prośbę o zdjęcia basistki xD
												 szymon - Czw 10 Lut, 2011
  Wreszcie kapelka z mojego miasta,która bez wstydu można polecać ludziom z innych stron miasty....

Striptiz dość często gra na lokalnym podwórku....głownie w Resursie obywatelskiej gdzie są organizowane przeglądy młodzieżowych kapel....

Niestety nie ma tam klimatu do odpowiedniej zabawy raz z uwagi na to że średnia długość grania takich kapel to kwadrans,dwa pozostałe kapele tam grające to cover bandy grające numery hard rockowe czy wręcz metalowe..trzy to długowłosa publika z liceum,która macha włosami pod sceną    

Dużo lepiej wypadają koncerty w radomskich katakumbach...byłem na koncercie Striptizu jakoś na jesieni...zagrali 11 swoich kawałków około 40 minutowe granie....

Fajnie że powstało demko teraz czekam na rejestrację następnych koncertów i ze ktoś może z Warszawy lub okolic zaprosi Striptiz na granie.

Rotten jak mi zagwarantujesz zimny browarek to ci podeślę nie jedną ale dwie fotki basistki:)
												 Gain Kain - Czw 10 Lut, 2011

| Rotten82 napisał/a: | 	 		  

po obejrzeniu tego wideo ponawiam prośbę o zdjęcia basistki xD | 	  

zdjęcie z fb zespołu:

xKOKOSx - Czw 10 Lut, 2011
  Kurde dobrze sie prezentuje z tym jazzbasem
												 BadMotherfucker - Czw 10 Lut, 2011
  Kurde ładna dziewczyna  
												 Stanzberg - Czw 10 Lut, 2011

| Cytat: | 	 		  | ktoś może z Warszawy lub okolic zaprosi Striptiz na granie.  | 	   Zapro już poszło, czekamy na odpowiedź!
												 gambrero - Czw 10 Lut, 2011
  Sam się sobie dziwię, ale mi się podoba.

Oczywiście jest słabo technicznie i młodzieżowo ale jest spoko    

Słychać, że dzieciaki lubią Rancid i próbują kombinować w tym stylu (chórki, kompozycja kawałków, sposób śpiewania). 

Jedyne co mi naprawdę mocno przeszkadza to perka. Koleś musi sporo poćwiczyć, bo granie na hajhecie rytmu stopy wywołuje u mnie samoistny uśmiech politowania.

| 

|